Wat is HBAR?

Hedera (HBAR) is een cryptocurrency die draait op een blockchain die bekend staat als een hashgraph. De Hedera Hashgraph maakt cryptocurrencies, slimme contracten en gedistribueerde apps (DApps) mogelijk. Hedera is eigendom van en wordt ondersteund door enkele van de grootste bedrijven ter wereld en gebruikt een andere versie van het proof-of-stake consensusalgoritme om snellere transactietijden, lagere kosten en een lager energieverbruik te bieden in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Om beter te begrijpen hoe Hedera werkt, de unieke kenmerken van de Hedera Hashgraph, en als Hedera zinvol is voor je cryptocurrency-strategie, blijf deze gids voor Hedera lezen.

Wat is Hedera?

Hedera is een cryptocurrency op de Hedera Hashgraph, een uniek type blockchain. De Hedera Hashgraph drijft cryptocurrencies, slimme contracten en DApps aan. De Hedera Hashgraph wordt ondersteund door een andere versie van het proof-of-stake consensusprotocol. Hedera is eigendom van en wordt bestuurd door grote bedrijven zoals Google, IBM, Boeing, LG, T-Mobile, Nomura, Deutsche Telekom en anderen.

Speciale kenmerken van Hedera

Hedera vertrouwt op een uniek communicatieprotocol dat verschilt van proof-of-work blockchains zoals Bitcoin. Het gedistribueerde grootboek van Hedera draait op een groep knooppunten die wordt beheerd door grote bedrijven zoals Google en IBM met behulp van een ‘roddelprotocol’-algoritme om snelle, goedkope transacties te garanderen.

Volgens Hedera kan het netwerk meer dan 10.000 transacties per seconde verwerken met een afwikkelings- en bevestigingstijd van drie tot vijf seconden. De gemiddelde kosten van een transactie op Hadera bedragen slechts € 0,0001 cent, wat een fractie vereist van de energie die wordt verbruikt door de bekendste blockchains.

Portemonnees

Om HBAR-valuta op te slaan, heb je een compatibele cryptocurrency-portemonnee nodig. Bekende softwareportefeuilles met Hedera-compatibiliteit zijn Atomic Wallet, Coinomi, Exodus en anderen. Voor hardware-wallets is Ledger vandaag de beste keuze, hoewel er in de toekomst andere wallets kunnen worden toegevoegd.

Wat is de HBAR coin?

De HBAR-token is de native cryptocurrency van het openbare netwerk van Hedera. Het wordt gebruikt om dApp-ontwikkeling aan te sturen en om het netwerk te beschermen tegen kwaadwillende activiteiten.

HBAR begon in augustus 2018 als een initiële muntaanbieding (ICO) en lanceerde het main-net een jaar later in september 2019. In de pre-sale konden investeerders de native utility token (HBAR) van het platform kopen. De prijs was $ 0,12 per token, waarbij 14.400.400 tokens worden verkocht voor $ 120 miljoen.

De tokendistributie bestond uit een pre-mine van 32,4% en sinds de lancering van het project kregen verschillende andere partijen en belanghebbenden geld toegewezen:

  • Hedera Pre-minted Treasury: 32,4%
  • Ecosysteemontwikkeling: 24%
  • Koopovereenkomst: 17,4%
  • Oprichters en vroege leidinggevenden: 13,8%
  • Swirlds: 8%
  • Werknemers en dienstverleners: 4,4%

Tokens zullen worden vrijgegeven over een periode van 15 jaar, waarna het maximale circulerende aanbod van 50 miljard tokens zal zijn bereikt. Momenteel is 36% van de tokens in actieve circulatie volgens de eigenaren.

Het HBAR-token heeft een dubbele rol binnen het openbare netwerk van Hedera:

  • Netwerk- en transactiekosten: HBAR-tokens worden gebruikt om transactiekosten te financieren en om nodes te compenseren voor computerkracht en bandbreedte
  • Governance: HBAR-tokens worden gebruikt om het proof-of-stake-algoritme te beveiligen en voor stemmen op transacties bij het bereiken van consensus

Het Hedera-netwerk voert ongeveer 6,5 miljoen transacties per dag uit, met een gemiddelde transactietijd van 5 seconden.

Conclusie

Hedera Hashgraph wordt vaak een ‘derde generatie’ DLT (Distributed Ledger Technology) netwerk genoemd, voortbouwend op de prestaties van eerdere generatie netwerken zoals Bitcoin en Ethereum. Dit betekent dat Hedera vanaf het begin is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van nieuwe en bestaande applicaties die op grote schaal werken. De enterprise-grade technologie en governance van de hashgraph en de Hedera Governing Council blijken populair bij projecten van elke omvang en Hedera maakt zijn slogan ‘The Trust Layer of the Internet’ waar.

Makkelijk BHAR kopen met iDeal


Je kunt nu makkelijk HBAR kopen met iDeal bij Bitvavo. Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerst €1000 geen handelskosten te betalen!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *