NEAR nu verkrijgbaar bij Bitvavo

NEAR Protocol is een gedecentraliseerd applicatie (dApp) platform en Ethereum-concurrent die zich richt op ontwikkelaar- en gebruiksvriendelijkheid. De native NEAR-tokens worden gebruikt om transactiekosten en opslag op het Near-cryptoplatform te betalen. NEAR is een Proof-of-Stake blockchain die sharding technologie gebruikt om schaalbaarheid te bereiken.

Wat is het NEAR protocol?

NEAR Protocol is een voor smart contract geschikte, openbare Proof-of-Stake (PoS) blockchain. Het protocol is beddacht als een door de gemeenschap beheerd cloud computing platform. NEAR, gebouwd door het NEAR Collective, is ontworpen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te hosten en streeft ernaar te concurreren met Ethereum en andere toonaangevende blockchains met slimme contracten, zoals EOS en Polkadot. De native token van NEAR wordt ook NEAR genoemd en wordt gebruikt om transactiekosten en opslag te betalen. NEAR-tokens kunnen ook worden ingezet door tokenhouders die als transactie validators deelnemen aan het bereiken van netwerkconsensus.

NEAR Protocol is gericht op het creëren van een ontwikkelaar en gebruiksvriendelijk platform. Om aan deze missie tegemoet te komen, heeft NEAR functies ingebouwd zoals door mensen leesbare accountnamen in plaats van alleen cryptografische portemonnee-adressen, en de mogelijkheid voor nieuwe gebruikers om te communiceren met dApps en slimme contracten zonder dat ze een portemonnee nodig hebben.

Projecten die voortbouwen op NEAR zijn onder meer Mintbase, een non-fungible token (NFT) minting-platform, en Flux, een protocol waarmee ontwikkelaars markten kunnen creëren op basis van activa, grondstoffen, real-world evenementen en meer.

De NEAR token

De NEAR-token wordt voornamelijk gebruikt om transactiekosten te betalen en als onderpand voor het opslaan van gegevens op de blockchain. NEAR beloont ook verschillende belanghebbenden in de blockchain met NEAR-tokens. Voor hun diensten ontvangen transactie validators elk block een NEAR-tokenbeloning die op jaarbasis 4,5% van het totale NEAR-aanbod bedraagt.

Bovendien ontvangen ontwikkelaars die slimme contracten maken een deel van de transactiekosten die hun contracten genereren. De rest van elke transactievergoeding wordt verbrand, waardoor de schaarste van de NEAR-token toeneemt. Ook heeft NEAR een protocol treasury opgesteld, die jaarlijks 0,5% van het totale NEAR-aanbod ontvangt, met als doel te herinvesteren in de ontwikkeling van het ecosysteem.

NEAR Protocol kan tokens ondersteunen die naast NFT’s ook uit andere ketens zijn “verpakt”. Evenzo heeft NEAR een brug met Ethereum gebouwd, waardoor gebruikers ERC-20-tokens van Ethereum naar NEAR kunnen overbrengen.

NEAR kopen met iDeal


NEAR kunt u nu makkelijk kopen met iDeal bij Bitvavo. Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerst €1000 geen handelskosten te betalen!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *