Terra (LUNA) nu verkrijgbaar op Bitvavo

Het is lang geleden dat Bitvavo nieuwe crypto’s heeft toegevoegd aan het platform, maar deze week is het raak. Er worden vijf crypto’s toegevoegd deze week. Wij zullen deze vijf crypto’s deze week bespreken zodat je een goede keuze kunt maken of je wilt investeren in deze nieuwe coin op Bitvavo.

Wat is het Terra netwerk?

LUNA is de native token van Terra, een blockchain ontwikkeld door het Koreaanse bedrijf Terraform Labs. In totaal werd $ 32 miljoen opgehaald om dit nieuwe netwerk te financieren via de privéverkoop van LUNA coins. Investeringen kwamen van verschillende bekende namen binnen de crypto wereld, waaronder Binance, Huobi en OKEx. LUNA werd gelanceerd in 2019 en is nu een van de meest succesvolle gedecentraliseerde financiële munten. CoinMarketCap heeft het momenteel gerangschikt als de achtste grootste op basis van marktkapitalisatie.

Terra presenteert zichzelf als een nieuw blockchain-betalingsnetwerk, verworven met verschillende stablecoins en aangedreven door zijn native LUNA-token. In technische termen is Terra een 1-laags blockchain-protocol met smart-contract-functionaliteit dat werkt als een op betalingen gericht fintech-ecosysteem dat gebruikmaakt van algoritmische stablecoins, waarvan de stabiliteit wordt gehandhaafd door interne algoritmen.

Het protocol heeft stablecoins uitgegeven die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar, de euro, de Chinese yuan, de Japanse yen, het Britse pond end de Zuid-Koreaanse won. Ze worden allemaal gedekt door het LUNA-token, waarbij TerraSDR de vlaggenschipvaluta van Terra is. Terra’s belangrijkste stablecoin, Terra USD (UST), heeft tot doel de volatiliteit te verminderen die gepaard gaat met cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Zoals hierboven vermeld, is elk Terra-token gekoppeld aan een fiat-valuta als een crypto-onderpand, algoritmische stablecoin. De eerste door Terra uitgegeven stablecoin was TerraKRW (KRT), een stablecoin gebaseerd op de Zuid-Koreaanse won. Andere zijn TerraUSD (UST), TerraJPY, TerraCNY, TerraEUR, TerraGBP en TerraSDR.

Het uiteindelijke doel van Terra is om traditioneel bankieren te verbeteren via de massale acceptatie van stablecoin cryptocurrencies en DeFi-infrastructuur. Met Terra-powered CHAI, een betaalapp die door 25 miljoen Zuid-Koreanen wordt gebruikt, is in dit opzicht al veel terrein gewonnen.

In de toekomst van Terra zullen mensen dingen kopen en verkopen met behulp van digitaal geld dat is opgeslagen in op blockchain gebaseerde portemonnees voor mobiele telefoons. Winkels accepteren multi-fiat stablecoins die automatisch achter de schermen en in de keten worden verwisseld. En u verdient rente op ongebruikt contant geld door het in Terra DeFi-applicaties te stoppen.

De plaats van LUNA binnen het Terra netwerk

Het doel van de Terra-blockchain is om stablecoins te creëren. Deze tokens zijn ontworpen om de gedecentraliseerde vrijheid van cryptocurrencies te combineren met de stabiliteit van fiat-geld. LUNA is een belangrijk onderdeel van dit systeem en wordt beschreven als een staking of protocoltoken. Houders van LUNA-munten kunnen hun tokens inzetten om beloningen te verdienen en hun coins gebruiken om te stemmen over bestuursvoorstellen voor het ecosysteem. LUNA heeft een dynamisch aanbod van 1 miljard munten. Als dat aantal wordt overschreden, wordt het protocol gevraagd om automatisch LUNA-tokens te branden.

LUNA is nu de 8e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van bijna 40 miljard en een prijs van boven de 100 dollar. Het token is belangrijk voor het onderpandmechanisme van het ecosysteem om de prijsstabiliteit van Terra stablecoins te waarborgen.

LUNA heeft 4 verschillende rollen binnen het Terra netwerk:

  • Een methode om transactiekosten te betalen in het gassysteem (utility token).
  • Een manier om deel te nemen aan het governance systeem van het platform. Door je LUNA-tokens te staken, kan je voorstellen met wijzigingen met betrekking tot het Terra-protocol maken en erop stemmen
  • Een mechanisme om vraagschommelingen op te vangen voor de stablecoins die op het Terra netwerk te vinden zijn om prijskoppelingen te behouden
  • Een token om deel te nemen aan het DPoS-consensusmechanisme achter validators die netwerktransacties verwerken

LUNA kopen met iDeal


Je kan sinds deze week LUNA kopen met iDeal bij Bitvavo. Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten te betalen!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *