ATOM nu verkrijgbaar op Bitvavo

Het is lang geleden dat Bitvavo nieuwe crypto’s heeft toegevoegd aan het platform, maar deze week is het raak. Er worden vijf crypto’s toegevoegd deze week. Wij zullen deze vijf crypto’s deze week bespreken zodat je een goede keuze kunt maken of je wilt investeren in deze nieuwe coin op Bitvavo. We gaan het vandaag hebben over ATOM, dat onderdeel is van het COSMOS netwerk.

Wat is het Cosmos netwerk?

Het doel van Cosmos is eenvoudig: elke blockchain in staat stellen te communiceren, gegevens te delen en transacties uit te voeren met andere blockchains. Door veel verschillende blockchains met elkaar te laten samenwerken, hoeven deze netwerken minder te concurreren om de enige blockchain te zijn die ze allemaal regeert. In plaats daarvan kunnen veel verschillende blockchains naast elkaar bestaan met hun eigen gespecialiseerde use-cases en voordelen.

Cosmos gaat verder dan het simpelweg faciliteren van verschillende blockchains om gegevens met elkaar te verbinden. Ze hebben ook een gestroomlijnd ontwikkelingsproces gecreëerd waarmee ontwikkelaars hun eigen aangepaste blockchain kunnen maken in maanden of zelfs weken, in plaats van jaren.

Blockchains communiceren met elkaar in het Cosmos-ecosysteem via een hub- en zonemodel. Als je bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin via Cosmos wilt verbinden, moeten beide blockchains verbinding maken met hun eigen zone. De Ethereum-zone en Bitcoin-zone maken dan elk verbinding met een hub en via deze gedeelde hub zouden Ether en Bitcoin tussen hen kunnen worden overgedragen.

Wat is ATOM?

De native tokens van het Cosmos-netwerk worden ATOM’s genoemd. Het bezit van ATOM’s geeft de houder de mogelijkheid om blokken in te zetten en te valideren, te stemmen over governance kwesties en transactiekosten te betalen.

De eerste ATOM-tokens werden gemaakt toen het Cosmos-mainnet werd gelanceerd en werden gedistribueerd naar de eerste donoren, deelnemers aan de tokenverkoop, de Cosmos Foundation en kernontwikkelaars. Nieuwe ATOM’s worden gegenereerd als beloningen voor netwerk validators.

Cosmos werkt op een proof-of-stake consensusmechanisme. Dat betekent dat ATOM-houders een deel van de blokbeloningen en transactiekosten van het netwerk kunnen verdienen door middel van staking, hetzij door hun eigen validator node te gebruiken of door hun ATOM-munten te delegeren aan een validator.

Validators zetten hun ATOM’s in of vergrendelen ze en draaien gespecialiseerde software die het Cosmos-netwerk onderhoudt door nieuwe blocks voor te stellen en transacties te valideren.

Houders kunnen er ook voor kiezen om hun ATOM-munten te delegeren aan validators in plaats van zelf de validator software uit te voeren, waardoor ze nog steeds een deel van de beloningen voor het inzetten kunnen ontvangen.

ATOM kopen met iDeal


Je kan sinds deze week ATOM kopen met iDeal bij Bitvavo. Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten te betalen!


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *