Wat is VeChain (VET)?

VeChain is een cryptocurrency en software die werkt als onderdeel van de VeChainThor-blockchain en twee unieke cryptocurrencies en slimme contracten ondersteunt. VeChain is met name handig voor logistiek en tracking, wat mogelijk kan leiden tot mogelijkheden in de scheepvaart, detailhandel, productie, magazijnen, supermarkten en andere industrieën. De unieke focus op de supply chain zou van VeChain een interessant onderdeel van uw cryptocurrency-strategie kunnen maken. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe VeChain werkt, de speciale functies die het biedt en of investeren in VeChain zinvol kan zijn voor uw cryptocurrency-portfolio.

VeChain is een cryptocurrency-netwerk gericht op supply chain- en logistieke behoeften. De VeChainThor-blockchain – de openbare blockchain achter VeChain – voert het VeChain-token (VET) en het VeThor-token (VTHO) uit. Het VeChain-token wordt gebruikt om waarde over het netwerk over te dragen, terwijl het VeThor-token wordt gebruikt als energie voor slimme contracttransacties.

VeChain werd officieel gelanceerd in 2015 onder leiding van een in Shanghai gevestigd team na ongeveer een jaar van ontwikkeling. Het wordt nu gerund door een team van meer dan 100 werknemers wereldwijd, dat blockchain-as-a-service (BaaS)-producten aanbiedt aan klanten in de logistiek en gegevensbeheersectoren. Volgens de whitepaper is het de missie van VeChain om “de blockchain-gemeenschap, bedrijfseigenaren, ondernemingen, overheden of andere individuen in staat te stellen om hun bedrijfsactiviteiten moeiteloos over te zetten naar blockchain”, met de nadruk op het feit dat technische kennis niet vereist is.

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van VeChain $ 3,5 miljard, waarmee het de 38e grootste cryptocurrency is. VeThor heeft een marktkapitalisatie van $ 162 miljoen en is de 277e grootste digitale valuta. Van de twee tokens van de VeChainThor-blockchain is VeChain het grotere, meer invloedrijke digitale token.

Speciale kenmerken van VeChain

VeChain heeft veel speciale functies beschikbaar. De belangrijkste kenmerken die VeChain onderscheidt van de andere grote crypto currencies, zijn de gebruiksscenario’s voor het volgen van goederen en gegevens. Bedrijven die een geverifieerde eigendomsketen nodig hebben via productie, verzending of andere processen, kunnen VeChain voor dat doel gebruiken.

Met behulp van de slimme contractfuncties van VeChain kunnen gebruikers eigendom en controle over een willekeurig aantal goederen volgen. Een elektronicafabrikant kan bijvoorbeeld het proces van producten tot distributie volgen met behulp van VeChain. De sterk gereguleerde marihuana-industrie zou VeChain bijvoorbeeld kunnen gebruiken om zaden, planten, verkoopbare producten en verkopen te volgen voor end-to-end compliance vereisten. Als een bedrijf het moet kopen of verkopen, kunt u het volgen met VeChain.

In de eenvoudigste bewoordingen zijn slimme contracten programma’s die zijn opgeslagen op een blockchain. Ze worden uitgevoerd wanneer aan vooraf bepaalde voorwaarden wordt voldaan en kunnen de workflow automatiseren, waardoor de volgende noodzakelijke actie wordt gestart wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan.

De VeChain-whitepaper biedt potentiële use-cases in zowel de voedings- als de farmaceutische industrie. In beide sectoren kan het van cruciaal belang zijn om te weten of een product veilig wordt ingekocht en opgeslagen door verschillende eigenaren en faciliteiten. VeChain is ook handig voor anti-namaak, digitale voertuigpaspoorten of een open financiële transactie. VeChainThor zou nieuwe valuta’s en andere slimme contracten kunnen ondersteunen. Valuta’s op deze blockchain volgen de VIP180-standaard, uniek ontwikkeld voor VeChain, vergelijkbaar met ERC-20-tokens op de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat, in tegenstelling tot het energie-intensieve, proof-of-work-systeem dat wordt gebruikt door Ethereum (en Bitcoin), VeChain de proof-of-authority-strategie gebruikt om een efficiënt netwerk mogelijk te maken dat relatief weinig

Hoe kan ik VeChain minen?

VeChain kan je niet minen. In plaats daarvan draait het op een proof-of-authority waarbij de grootste deelnemers optreden als netwerk-validators. Dat betekent dat een kleiner aantal computers het werk doet om het VeChain-netwerk te valideren en te bedienen. Voor individuen betekent dit dat het onwaarschijnlijk is dat u de kans krijgt om VeChain te minen.

Degenen met een sterke reputatie kunnen door andere netwerkdeelnemers als validators worden gekozen. Dit is vergelijkbaar met proof-of-stake-munten, waarbij degenen met de grootste inzet in het netwerk validators kiezen. Beide verbruiken echter veel minder energie dan concurrerende proof-of-work-munten.

VeChain (VET) kopen met iDeal

Mocht u na deze blog enthousiast zijn over de toekomst en use-case van VeChain, kunt u makkelijk VeChain kopen bij Bitvavo via iDeal. Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerst €1000 geen handelskosten te betalen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *