Hoe kan het dat de Bitcoin zo snel meer waard werd in 2021?

Hoe ongrijpbaar de Bitcoin ook lijkt, de Bitcoin infrastructuur heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Ondanks overheidsverboden op Bitcoin miners in sommige landen zijn er wereldwijde economische onzekerheden en een nieuw soort misleidende verhalen vanuit elke hoek, is de industrie vandaag sterker dan ooit tevoren met meer zelfbeschikking en meer onafhankelijkheid dan tegenstanders van Bitcoin zouden willen toegeven.

Bij het bouwen van een nieuwe, ongedefinieerde industrie, zetten bedrijven zich in om de dingen goed te doen. Er kunnen geen compromissen worden gesloten als het gaat om digitaal eigendom. Een gedecentraliseerde economie zal essentieel blijken voor de volgende fase van de mensheid en digitaal geld is het belangrijkste om op te focussen.

Maar het is niet alleen een online economie. De toekomst van Bitcoin hangt af van een gedecentraliseerde infrastructuur. De fysieke hardware die transacties verifieert en nieuwe blokken ontgint en sleutels beveiligt. Dit is de sleutel tot bescherming tegen netwerkcompromissen. Bitcoin slaagt erin om het gemakkelijk en veilig te maken om Bitcoin te gebruiken door deze fysieke laag te verbeteren. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste Bitcoin momenten van 2021, met de nadruk op inhoudelijke hoogtepunten die wijzen op ons toekomstige traject en die waarvan we denken dat ze de acceptatie van Bitcoin in de komende jaren zullen stimuleren.

Het jaar van Taproot

Waar de Bitcoin halvering het grootste verhaal van 2020 was, was Taproot het equivalent voor 2021. De SegWit-upgrade was in veel opzichten belangrijk en introduceerde een nieuwe manier om de gemeenschap in staat te stellen steun voor de upgrade te signaleren. Om de langzame adoptie op lange termijn te voorkomen dat volgde op SegWit v0 – en een mooie toekomst voor privacy in het Bitcoin ecosysteem tot stand bracht. Om te beginnen kan het helpen om te begrijpen welke praktische voordelen Taproot voor jou als hardware wallet-gebruiker met zich meebrengt. In wezen heeft Taproot grote inefficiënties weggenomen in de manier waarop transacties worden geverifieerd, waardoor het goedkoper en sneller is om complexe transacties te verzenden.

Bitcoin voor landen

De belangrijkste Bitcoin koppen in het reguliere nieuws van dit jaar waren niet gericht op Taproot. In plaats daarvan hebben toonaangevende publicaties over de hele wereld een variatie van de woorden ‘El Salvador maakt Bitcoin wettig betaalmiddel’ gedrukt. Terwijl ongeloof, spot en zelfs verontwaardiging over de kleine Midden-Amerikaanse natie door veel van de artikelen die volgden waren verweven, heeft de symbolische stap weg van de Amerikaanse dollar een precedent geschapen dat veel andere landen zullen volgen.

Nu de wereld dit decennium vol onzekerheid is ingegaan, biedt Bitcoin hoop aan landen die door hun afhankelijkheid van de Verenigde Staten op de rand van een catastrofale val zijn beland. Het veilige geld waartoe ze zich hadden gewend, is verwaterd door roekeloos geld te drukken en de enige ontsnapping aan inflatie is Bitcoin. Nu politici van alle geloofsovertuigingen de voordelen van hard geld beginnen te begrijpen, is het slechts een kwestie van tijd voordat andere landen zich haasten om een Bitcoin-standaard aan te nemen.

Hoewel de motivaties van El Salvador om zich tot Bitcoin te wenden niet helemaal transparant zijn, is er al een sterke basisbeweging in het land en, als de bevolking bereid blijft, zou het de cruciale proeftuin van Bitcoin voor een wereldwijd publiek kunnen worden.

Hoe overleeft Bitcoin het chiptekort?

Dit jaar was volatiel. Hout, staal, verpakkingen, brandstof en praktisch elk goed dat je kunt noemen, heeft een aanbodschok ondergaan, aangezien de inflatie begon te stijgen in de nasleep van de pandemie. Zoals eerder vermeld, vertrouwt Bitcoin ook op fysieke goederen, op efficiënte toeleveringsketens. Wanneer handelsroutes vastlopen, krijgt de groei van Bitcoin ook een klap. In oktober 2021 was de wachttijd voor een levering van microchips meer dan een jaar!

De situatie is nog lang niet opgelost en naarmate we 2022 ingaan, lijkt het erop dat veel delen van de industrie voortdurende verstoring zullen zien. Terwijl miners veel problemen werden bespaard dankzij een exodus van machines uit China, zal met de hashrate die nu volledig is hersteld , ook het komende jaar afhankelijk zijn van een verse aanvoer van chips.

Bedrijven bereiden zich voor

Vorig jaar nam het beursgenoteerde softwarebedrijf Microstrategy de beslissing om Bitcoin te gaan houden. Hoewel het destijds misschien als een eenmalige impuls aanvoelde, kwamen er later meer aankopen ter waarde van meer dan 122.000 Bitcoin. Dat is nu 96% van de waarde van het bedrijf! Verder heeft het bedrijf nog obligaties uitgegeven om nog meer Bitcoin te kunnen kopen.

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, positioneerde zichzelf controversieel als een boegbeeld van de Bitcoin beweging. Ondanks eerdere opmerkingen over de getelde dagen van Bitcoin. Hoewel dit zijn invloed enigszins ondermijnde, hebben zijn inspanningen om de publieke perceptie van Bitcoin te verbeteren en educatief materiaal zoals Bitcoin voor iedereen te bieden hem enkele fans teruggewonnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *