Bitvavo Review

Bitvavo

De meeste particulieren die in de wereld van de cryptocurrency stappen zijn overdonderd door alle moeilijke begrippen en technische hoogstandjes. Gelukkig is er een simpele oplossing, namelijk de welbekende crypto-exchange, waar je makkelijk verschillende cryptocurrencies kunt kopen. Een goed voorbeeld daarvan is het Nederlandse Bitvavo. De crypto-exchange biedt een handig en eenvoudig platform aan voor het verhandelen van cryptomunten. De bekende en onbekende cryptocurrencies kunnen in een handomdraai worden gekocht en verkocht. In deze review kom jij meer te weten over de exchange Bitvavo.

Betrouwbare Nederlandse exchange

Bitvavo is actief in vele landen, maar komt uit Nederland. Het bedrijf is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam en heeft een goede reputatie opgebouwd. De Nederlandse exchange maakt het handelen in crypto gemakkelijker en veiliger. Er kan bijvoorbeeld eenvoudig geld worden gestort met iDeal. Bitvavo bestaat sinds 2017 en heeft een enorme opmars ingezet. Naast de website kan de gebruiker ook gebruik gaan maken van de Bitvavo applicatie. Bitvavo staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beschikt over een professioneel team. Er kan dan ook dagelijks contact worden opgenomen met één van de medewerkers, bijvoorbeeld voor een vraag of een opmerking.

Veiligheid

De crypto-exchanges zijn de laatste jaren veelvuldig het doelwit geweest van hackers. Vandaar dat Bitvavo alles in het werk heeft gesteld om de veiligheid van de gebruikers te kunnen waarborgen. Het platform maakt gebruik van IP-beheer en biedt de mogelijkheid om een 2FA-beveiling in te stellen. Daarnaast beschikt het cryptobedrijf over professionele anti-phishing beveiliging.

De cryptocurrency van de klanten zal worden opgeslagen in zowel hot wallets als cold wallets. De wallets dienen voor de transactie en de opslag. Daarnaast zijn de wallets veilig opgeslagen op meerdere locaties, waardoor het voor hackers vrijwel onmogelijk is om het platform te kunnen hacken. De betalingen bij Bitvavo worden verwerkt door een stichting, waardoor de gebruikers hun geld terug kunnen krijgen bij een faillissement. Veilig en betrouwbaar handelen in cryptomunten kan dan ook bij de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo.


Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerst €1000 geen handelskosten te betalen!


Support van Bitvavo

De support van Bitvavo is dagelijks geopend. Er kan doordeweeks van 09:00 uur tot 21:00 uur contact worden opgenomen met een medeweker. In het weekend zijn de openingstijden minder ruim, namelijk van 10:00 uur tot 18:00 uur. De live chatfunctie is alleen beschikbaar op doordeweekse dagen van 10:00 uur tot 17:00 uur. Er kan eveneens een mailtje worden gestuurd naar support@bitvavo.com. De reactietijd is snel, normaliter duurt dat enkele minuten. Er kan vooralsnog geen telefonisch contact worden gezocht met de exchange.

Transactiekosten

Een van de grootste pluspunten van Bitvavo zijn de lage transactiekosten. De kosten zijn een stuk lager dan bij de concurrentie en er staan vaak speciale acties klaar voor nieuwe klanten. De transactie lopen uitéén van 0,10% tot maximaal 0,25% per transactie. Let op, hoe hoger de bedragen, des te lager de kosten. Geld storten bij Bitvavo is mogelijk tot een maximaal bedrag van 10.000 euro. Mocht je meer geld willen overmaken, dan kan je even contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo. Uitbetalingen verlopen snel en worden normaliter binnen twee werkdagen overgemaakt door de exchange.