Andere cryptomunten bij Bitvavo

Er zijn een heleboel verschillende cryptocurrencies te vinden. Ook komen er ieder jaar weer nieuwe bij. In welke crypto kun je nu het beste investeren en wat zijn de verwachtingen? Iedereen kent natuurlijk de populairste cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Maar er zijn ook veel andere cryptomunten die goede investeringen zijn. We gaan in dit artikel wat dieper in op vier bekende cryptocurrencies waar je kunt investeren bij onder ander Bitvavo.

Litecoin (LTC) kopen met iDeal

Litecoin is misschien wel één van de bekendste cryptocurrencies van het moment. Niet gek, want de munt bestaat al sinds 2012. De munt heeft wat weg van Bitcoin. Litecoin is een project van Charlie Lee. Een computerwetenschapper die onder andere Google op zijn curriculum vitae heeft staan. Litecoin wilt vooral dat betalingen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Ook willen ze dat dit een stuk goedkoper is dan bij Bitcoin. Ze maken gebruik van een blockchain technologie. Hierdoor heb je niets te maken met overheden en banken wanneer er betalingen plaatsvinden. Bitcoin gebruikt dezelfde technologie. Er zijn bedrijven die Litecoin accepteren als wettig betaalmiddel.

Chainlink (LINK) kopen met iDeal

De cryptomunt Chainlink bestaat sinds 2017. Het is opgericht door het bedrijf SmartContract. Chainlink is vooral populair geworden omdat het een probleem heeft opgelost wat concurrent Ethereum niet is gelukt. Het is namelijk niet mogelijk om externe data te verwerken in een smart contract. Chainlink heeft het mogelijk gemaakt dat dit wel kan. Die wordt gedaan met een Oracle. Het bedrijf is inmiddels al partner van onder andere Google, Gartner en SWIFT. Volgens echte cryptocurrency experts wordt er verwacht dat Chainlink over een paar jaar een stuk meer waard is.

Cardano (ADA) kopen met iDeal

Cardano is een cryptocurrency die opgericht is door één van de oprichtters van Ethereum. Dat is ook de reden waarom deze twee munten op elkaar lijken. Cardano is de derde generatie blockchains. De missie van Cardano is vooral het uitvoeren van financiële applicaties. De bedoeling is dat het gebruikt gaat worden door niet alleen bedrijven en consumenten maar door overheden. De cryptocurrency is nog flink in ontwikkeling en daarom is de verwachting dat er voorlopig nog niet met de munt betaald kan worden. De toekomst van Cardano is moeilijk te zeggen. De verwachtingen zijn wel positief gestemd.

Polkadot (DOT) kopen met iDeal

Polkadot is ook opgericht door een mede oprichter van Ethereum. Gavin Wood besloot de munt op te richten omdat hij niet tevreden was over de ontwikkeling van de zojuist genoemde cryptocurrency. Hij startte de Web3 Foundation en daarbij Polkadot. Polkadot heeft een gedeelde multichain netwerk waardoor er meerdere blockchains met elkaar verbonden worden. Hierdoor wordt er een verenigd netwerk gecreëerd. Polkadot wil een web realiseren die geheel gecentraliseerd is. Dat houdt in dat alle mensen die beschikken over Polkadot zelf de controle hebben over hun eigen identiteit en gegevens in plaats van de machtige bedrijven. Het is nog wel de vraag hoe de toekomst van Polkadot er uit ziet. Het project is pas een jaar in de lucht. Desondanks is er wel een flinke stijging te zijn in de laatste maanden.


Als u zich via ons aanmeldt, hoeft u in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten te betalen!